Meteen naar de inhoud

Algemene voorwaarden

In deze voorwaarden benoemen we even wat zaken zodat het voor iedereen duidelijk is.

  1. Je geeft geld aan een stichting. Als je geld geeft, dan verwacht je sociale of milieu waarde terug. Hoe we die waarde creëren, staat op de site.
  2. Je geeft het geld om vrij te besteden, tenzij nadrukkelijk anders overeengekomen. Anders gezegd; dat je een gift hebt gedaan naar aanleiding van een product, betekent niet dat we alleen dat product ervan mogen kopen. In voorkomende gevallen mag de stichting bepalen waar op dat moment het geld het meest nodig is.
  3. Personele lasten worden genomen in de stichting. Als de stichting kapitaalgoederen koopt, dan wordt het geld uitgeleend aan de betreffende bv. Het kapitaalgoed geldt dan als onderpand voor de lening. Dit doen we voor belastingvoordelen. Die voordelen (zoals de energie investeringsaftrek voor bakfietsen) zijn voornamelijk voorbehouden aan commerciële rechtspersonen.
  4. Bij een lening ben je je ervan bewust dat er een kans bestaat dat je het geld niet terugkrijgt. Dat is niet de insteek en het falen van een onderneming zou ook intens jammer zijn. Maar voor de volledigheid, noemen we het wel.